Peter Kranen


Studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Jan Wijn. Als concerterend pianist speelt hij niet alleen solistisch maar treedt ook op in samenwerking met diverse kamermuziekensembles, orkesten en vocalisten.
In Nederland speelde hij met diverse orkesten waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Limburgs Symphonie Orkest en het VU Orkest Amsterdam.
Met Esther Ofarim en de kletzmer-klarinettist Giora Feidman trad hij in Berlijn en Hamburg op in de musical 'Ghetto', die in 1984 werd uitgeroepen tot beste theaterproduktie van de stad Berlijn.
Met het ensemble 'Members of the Concertgebouw Orchestra' maakte hij onlangs een succesvolle tournee naar Japan.
Als begeleider werkte hij met diverse bekende vocalisten waaronder Len del Ferro, Arjan Blanken, Henk Poort, Harald Quaaden, Janine Scheepers, Alex Grigorev en Willy Alberti.
Ook werkt hij regelmatig mee aan radio- en TV-produkties. Voor het CD-label 'Raptus Records' nam hij in de afgelopen jaren een aantal pianostukken op die het predikaat 'World Premiere Recording' meekregen.
Het betreft hier 'juweeltjes' uit de pianoliteratuur die ten onrechte in de vergetelheid zijn geraakt van o.a. de componisten Méhul, Séjan, Ries en Van Beethoven. De laatst verschenen CD bevat o.a. Beethovens originele pianoversie van 'Wellingtons Sieg'. Verder is Peter Kranen docent en begeleider aan de Podiumafdeling van de MSA te Amsterdam, waaronder het TV-programma 'Una Voce Particolare'.

terug